Identiteit

Openbaar Onderwijs Rotterdam

Het Openbaar Onderwijs in Rotterdam biedt kwaliteitsonderwijs waarmee verschillen tussen leerlingen worden omgezet in optimale persoonlijke ontwikkeling, waarin ieder kind in staat is om soepel en succesvol te functioneren in een wereld vol verschil. Daarom staan, naast basisvaardigheden als rekenen, taal en lezen, ook sociale en creatieve ontwikkeling centraal.

In het openbaar onderwijs zijn alle leerlingen en alle leerkrachten van harte welkom! De verschillende godsdiensten, huidskleuren en nationaliteiten beschouwen wij als een verrijking. Kinderen zien vaak direct de overeenkomsten tussen elkaar en zijn nieuwsgierig naar verschillen. Zij gaan samen op ontdekkingsreis en leren van elkaar. De leerkracht biedt daarbij een helpende hand. Dat is gewoon in een openbare school en juist daarom zo bijzonder. Het gaat er niet om wat je bent als mens, maar wie je bent als mens. Mensen die elkaar waarderen en respecteren, zullen elkaar ook willen ontmoeten. Om die ontmoeting gaat het in het leven en in die ontmoeting kunnen we betekenis geven aan elkaars leven.

Bij ons op school leren kinderen van jongs af aan respect te hebben voor elkaars mening of overtuiging. We besteden actief aandacht aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting. Onze school heeft aandacht voor én biedt ruimte aan ieder kind én iedere leerkracht.